Skip to content

Maanpuolustus

Keski-Suomen Reserviläispiiri ry

Keski-Suomessa reserviläisyhdistysten piiritason organisaationa toimii Keski-Suomen Reserviläispiiri ry. Piirin sivuilta saat ajankohtaista tietoa Keski-Suomen maanpuolustustapahtumista ja -toiminnasta:

https://www.ksrespiirit.fi/

Reserviläisliitto ry

Reserviläisliitto ry on valtakunnallinen, siihen liittyneiden maanpuolustusyhdistysten ja niiden jäsenten muodostama keskusjärjestö. Sen tehtävänä on toimia jäsenyhdistystensä aatteellisena ja toiminnallisena yhdyssiteenä valtakunnan turvallisuutta edistävää toimintaa tukien.

https://www.reservilaisliitto.fi/

MPK ry

Maanpuolustuskoulutus ry (MPK ry) järjestää yhteistyössä Puolustusvoimien kanssa sotilaallisia valmiuksia palvelevaa koulutusta reserviläisille sekä turvallisuus- ja varautumiskoulutusta joka on avointa kaikille. Keski-Suomessa koulutusta järjestetään pääasiassa Tikkakoskella. Tutustu tarjontaan ja ilmoittaudu kursseille MPK:n sivuilla:

https://mpk.fi/

Keski-Suomen paikallisjoukot

Paikallisjoukot kattavat koko maan. Joukkojen sodan ajan tehtäviin kuuluu strategisten kohteiden suojaaminen, alueen valvonta ja vihollisten erikoisjoukkoja vastaan toimiminen. Normaalioloissa paikallisjoukkoja voidaan käyttää rajoitetusti muiden viranomaisten apuna.

Keski-Suomen alueella toimii kaksi maakuntakomppaniaa: Päijänteen komppania ja Suomenselän komppania.

 

MAAKK tunnukset

Keski-Suomen maakuntakomppanioiden tunnukset

Keski-Suomen paikallisjoukot harjoittelevat eri teemojen perusteella noin viisi vuorokautta vuodessa. Voit hakeutua paikallisjoukkoihin ilmoittamalla halukkuudestasi Puolustusvoimien Keski-Suomen aluetoimistolle.

Lisätietoja ja hakemuslomake:

https://intti.fi/keski-suomi